skip to Main Content

WE ALL HAVE A TALENT

FOTOMODEL WORDEN

laat je bemiddelen door ZEEUWSMODEL
INSCHRIJVEN
fotomodel worden bij ZEEUWSMODEL

Zie jij jezelf levensgroot op een billboard staan of op de cover van de Vogue? …..Dan kun je misschien beter even verder kijken bij de grotere modellenbureaus die veel connecties hebben in dit segment!

Ben je gewoon een fotogeniek mens en vind je het super leuk om voor de camera te staan en daar af en toe ook nog wat mee bij te verdienen? ….. Dan kunnen wij wat voor elkaar betekenen!

wat zijn de mogelijkheden?

Fotomodel worden gaat niet vanzelf, daar moet je echt wel wat voor doen. Het is keihard werken en, vooral in het begin, weinig tot niets verdienen.Maar ben je dan wel geschikt als fotomodel? Er zijn verschillende soorten modellenwerk met verschillende vereisten. Er is dan ook geen echte definitie van uiterlijk kenmerken en lichaamsmaten waaraan fotomodellen moeten voldoen! Er zijn natuurlijk wel ‘de ideale maten’. Als je hieraan voldoet heb alleen meer kans om voor meer diverse opdrachten gevraagd te worden omdat je dan beter in het plaatje past.

Commerciële modellen  kunnen worden ingehuurd voor diverse reclame-uitingen. Dit kan bij uiteenlopende branches zijn, zoals webshops, gezondheidszorg, of energiemaatschappijen enz. Het model is dus in staat om op commando verschillende poses- en gezichtsexpressies te tonen.

Je kunt je bij ons voor verschillende categorieën modellenwerk inschrijven. Het kan zijn dat we je wel eens voor een ander categorie vragen, maar respecteren te allen tijde de door jou aangegeven grenzen!

kindmodel

gezinnen

met een beperking

reclame/editoriaal

fashion

portret

beauty & glamour

lingerie

artistiek naakt

Je mag als petite model niet langer zijn dan 1.70 meter. Er geldt geen minimumlengte, maar het is wel belangrijk dat je slank en mooi bent. Petite modellen doen meestal fotoshoots waarbij de lengte dan ook niet van belang is.

Een sportmodel moet een getraind lichaam hebben en doen hoofdzakelijk fotoshoots voor voedingsmiddelen, huidverzorging, sport-en zwemkleding.

Een commercieel model hoeft eigenlijk niet aan specifieke eisen te voldoen. Het zijn juist vaak mensen die bijvoorbeeld een zakenman, een timmerman of een fotograaf uitbeelden uitbeelden. Uitstraling en persoonlijkheid is bij deze modellen belangrijker dan schoonheid . Bij commerciële fotografie draait alles om ‘het verkopen’.

Fashion-model
Wil je je een echt fashion-model worden, dan zul je toch echt aan allerlei eisen moeten voldoen. Je moet jong, slank en lang zijn maar daarbij ook nog een echte unieke uitstraling hebben.

De eisen voor een vrouwelijk model zijn:

  • Je lengte ligt tussen de 1.75 en 1.82 meter.
  • Je moet al starten tussen je 14de en 21ste jaar.
  • Je maat is 34/36.

De eisen voor een mannelijk model zijn:

  • Je lengte ligt tussen de 1.83 en 1.89 meter.
  • Je moet al starten tussen je 14de en 24ste jaar.
  • Je maat ligt tussen de 48 en 52.

Er zijn geen specifieke eisen voor een glamourmodel, maar je moet je natuurlijke en sexy uiterlijk hebben. Als glamourmodel word je het meeste gevraagd voor fotoshoots door bekende fotografen voor mannenbladen, kalenders, en lingerie-campagnes. Of door minder bekende fotografen als model voor uitwerken van ‘vrij werk’ en als model bij fotografie workshops.

Als plus-size model ben je minimaal 1.74 lang en ligt je maat tussen de 40 en 46. Een mannelijk plus-size model is minstens 1.85 meter lang en heeft minimaal maat 56.

Lingerie-modellen poseren hoofdzakelijk in badmode en ondergoed, ze zijn dus absoluut géén naaktmodellen. Veel fashion- en glamour-modellen werken ook als lingeriemodel. Er zijn geen specifieke eisen voor lingerie- model, uiteraard moet je wel mooie vrouwelijke vormen hebben.

Als naaktmodel doe je meestal alleen maar fotoshoots. Je poseert topless of volledig naakt en is vaak bedoeld voor ‘vrij werk’ van een fotograaf. Het komt ook regelmatig voor dat je gevraagd wordt om model te staan voor een fotografieworkshop, of teken- en schilderscursus

Je hoeft niet een bepaalde voorwaarden te voldoen, maar ook hiervoor geldt dat je mooie rondingen hebt en er aantrekkelijk en verzorgd uitziet.

Clients Say

Prima hostess. Leuk bedrijf, mooie studio good guests, maar bovenal erg mooie modellen!

Jessica Fotograaf

Snelle service en zeer professionele modellen. Hier kun je prima zaken mee doen!

Reggie Fotograaf

Positieve samenwerking, beleefde en goed uitziende gastvrouwen die van aanpakken weten!

Peter Traas Traas Ongediertebestrijding

Smize B.V. - Zeeuws Model

Back To Top